This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

10 Eylül 2012 Pazartesi

Gece Gece İş-Güç Olur mu?




Gece Gece İş-Güç Olur mu?


Star’ın yaz dizisi olarak yayına aldığı İşler Güçler, kısa sürede halkın beğenisini kazandı.

Fakat dizi ilk bölümlerinin ardından ‘Tüm Kişiler’ grubunda gözle görülür bir düşüş yaşadı. Her ne kadar ‘A-B Grubu’nda rahat bir şekilde ilk ona girse de, dizi ‘Tüm Kişiler’de zaman zaman ilk 30da kendine ancak yer bulabiliyor.

Acun Ilıcalı transferinin ardından bazı dizilerine haksızlık yaptığı hakkında çok konuşulan Star Tv, bu sefer de İşler Güçler’i Perşembe 22’den Çarşamba 23’e çekme kararı aldı.

Bu tabii ki birçoğumuz tarafından ‘Sabah işe,okula gideceğiz,kim bekler o saate kadar diziyi’ şeklinde yorumlandı.

Ama şunu unutmayalım ki bu dizi marka değeri yüksek, Türkiye’de son zamanların en prestijli yapımı ‘Muhteşem Yüzyıl’ın hemen arkasından yayınlanacak.

Geçen sezon reytingleri takip edenler de bilirler ki Star Tv ‘Muhteşem Yüzyıl’ın hemen ardından ‘Eyvah Düşüyorum’ isimli bilgi yarışmasını yayınlıyordu. Program çok geç saatlerde yayına girse de reytingde çok iyi yer tutuyordu kendisine.

Futbolla yakından ilgilenenler ‘Xavi-İniesta ikilisinin önüne koyduğunuz hemen her forvetin bir sürü gol atabileceği meselesi’nde benimle hemfikirdir. Burada Muhteşem Yüzyıl’ı da Xavi-İniesta ikilisi gibi düşünebiliriz. Şöyle ki :

Muhteşem Yüzyıl oynarken altta ‘Dizinin ardından : İşler Güçler’ , ‘Az Sonra İşler Güçler’ tanıtımları dönecek. Star Tv geçen sezon ‘Eyvah Düşüyorum’ adına tutan bu taktiği bu sezon İşler Güçler için uygulamışa benziyor.

Dizinin hayranları her ne kadar saatin geç olmasına kızacak olsa da kanal bahsettiğim mevzuyu göz önüne alıp böyle bir karar almış gibi görünüyor. Eğer ‘Eyvah Düşüyorum’ taktiği İşler Güçler’de de tutarsa dizi son derece uzun ömürlü olacaktır.

Bir dipnot olarak dizinin geç saate alınmasının ardından,dizinin kalemi Selçuk Aydemir twitter’dan şöyle bir açıklama yaptı :

‘Gece 1 de yayınlasınlar,gününü değiştirsinler farketmez biz 7/24 star açar bekleriz buna değer.’

Bu açıklama da dizinin zamanındaki değişimin, dizi adına iç dengelerini etkilemeyeceğinin göstergesidir.

Ülkedeki komedi dizi kıtlığını göz önüne alırsak İşler Güçler’in yeni gününde yeni saatinde en iyi yerde olması dileklerimi yazmadan yazımı bitirmek istemedim açıkçası…

7 Eylül 2012 Cuma

Yeni Sezon İtibariyle Hiç de Suskun Değillerdi


Yeni Sezon İtibariyle Hiç de Suskun Değillerdi




Geçtiğimiz sezonun en flaş yapımlarından olan Suskunlar, her ne kadar sosyal medyada inanılmaz destek aldıysa da reyting anlamında muzdaripti.

Türk televizyonlarının en çekişmeli günü olan ‘Perşembe’ için Show Tv’nin silahı bu sezon da değişmedi. Geçtiğimiz sezon Fatmagül’ün Suçu Ne ve Kurtlar Vadisi Pusu arasında yeni başlamış olmanın verdiği negatif etkiyle kendisine listenin zirvesinde pek yer edinemeyen Suskunlar sezona bomba bir Pelin Akil transferiyle başladı.

Ayrıca Suskunlar bu bomba transferin yanında Kurtlar Vadisi Pusu’dan önce sezonu açtı. Bu bana göre çok büyük bir avantaj, şöyle ki :

Yeni sezona inanılmaz bir bölümle girdi dizi,sosyal medyanın altını üstüne getirdi yeni bölüm yayınlanırken.

Ayrıca Show Tv dizisine büyük bir kıyak yapıp bölüm bittiğinde en baştan yayınladı dizinin yeni sezon ilk bölümünü ve televizyon takipçilerinin büyük bir çoğunluğuna dizi tanıtıldı.

Nitekim başarı da geldi. Yeni bölüm hem ‘Tüm Kişiler’de hem ‘A-B Grubu’nda birinciliği kaptı. Bölümün hemen arkasından yayınlanan tekrar bölümü ise ‘Tüm Kişiler’de 6. ‘A-B Grubu’nda 5. oldu.

Dün akşam Trt 1 ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ın yeni bölümünü yayınlamadı. Fox Tv’de ise artık iddiası kalmayan Aşkın Halleri yayınlandı. Atv Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni sezonunun arefesinde Kurtlar Vadisi Filistin ile Vadi hayranlarına el salladı.   Kanal D’yi açanlar da Kötü Yol dizisini izlediler.  Tüm bunlara bakarsak Suskunlar rahat bir şekilde zirvede yer aldı dünkü bölümüyle.

Tabi ki Kutlar Vadisi Pusu’nun yeni bölümleriyle listenin neresinde olacağı bir soru işaretiyken Suskunlar diğer bölümlerinde de bu hareketlilikte devam ederse yeni sezonun Perşembe lideri olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

2 Eylül 2012 Pazar

Star Bir Alem Bugünlerde



STAR Bir Alem Bugünlerde


Geçen yazımda Acayip Hikayeler cephesinden gelen tutarsızlıklardan ve Star’ın diziyi Diziler bölümünden kaldırmasından bahsetmiştim. Değişimin en büyüğünü yaşayan Star’ın yeni bir skandala imza atması bir kaçınılmaz oluyor her seferinde…

Bu sefer de gözüme iki şey çarptı. Resmi internet sitesinde Star’da yeni Sezon bölümüne girerseniz sadece ‘Acun Ilıcalı, Muhteşem Yüzyıl, Dila Hanım, Ağır Roman’ projelerini görürsünüz.

Hadi ‘İşler Güçleri, Sudan Bıkmış Balıkları, Evlerden Birini, Hayatımın Rolünü,Küçük Hesapları’ yaz projesi olduğu için bu listeye koymayabilirsin ama yeni sezonda da Star’da devam edecek olan ‘Behzat Ç’nin bu listede olmamasının sebebi ne? Sadece yeni projeler olsaydı bu listede anlayışla karşılayabilirdim ama ‘Muhteşem Yüzyıl’ da bu listede yer alıyor. Doğal olarak Star geçen sezonlardan devam eden dizilerini de buraya almak zorunda…

İffet ve Bir Erkek Bir Kadın dizileri de Behzat Ç ile birlikte bu listede yok. Anlayamadığım niye üvey evlat muamelesi yapılıyor?

İkinci bir skandal ise sezon finali yapan Pasaport programı da sessiz sedasız Programlar bölümünden kaldırılmış. Eğlenceli, orta seviyede reyting getiren bir programa bu haksızlık yapılmamalıydı kanaatindeyim.

Star’ın el değiştirmesine en çok sevinenlerden biriydim ama yönetimin böyle el altından, açıklama yapmaksızın,insanları bilgilendirmeden bu tarz işlere girilmesi karizmayı biraz çizdi benim gözümde.