21 Temmuz 2012 Cumartesi

Behzat Ç. Bir Rtük Çelişkisi

Behzat Ç, Bir RTÜK Çelişkisi


RTÜK her şeyi daha iyi bir neslin yetişmesi, gençlerimizin toplumsal bozukluklardan, kötü alışkanlıklardan uzak kalması için yapıyor. Bunlar göz önüne alınınca RTÜK son derece gerekli ve faydalı bir kurum olarak gözlerimize çarpıyor.
Gelelim şimdi RTÜK'ün yakın tarihte yaptıklarına:
-M.U.C.K dizisine isminin erotik olması gerekçesiyle 400.000 tl para cezası
-Behzat Ç dizisine oyuncuların içkiyi sık kullanması sebebiyle verilen para cezaları
-Cnbc-e'de yayınlanan Alexander filminde İskender'in karısı Roksana'ya şiddet uygulaması sebebiyle kanala verilen 50.00 tl para cezası
Bu cezalar olağan karşılanabilir.Fakat hepimiz biliyoruz ki bu dizi ve filmlerdeki olayların hepsi bir senaryo ve doğal olarak gerçek değil.
Bir de işin gerçek yüzü var. O da Meclis TV. Madem ki çocuklarımız kötü etkilenecek diye Behzat Ç'ye, Alexander filmine ve daha ismini zikretmediğimiz bir sürü programa ceza yağdırılıyor, her şeyin gerçek olduğu, milletvekillerinin birbirine bağrıştığı, bardakların havada uçtuğu, kimi zaman yumrukların konuştuğu Meclis Tv yayınlarına neden bir sınır konulmuyor.
Çocuklar kötü etkilenmesin diye şiddete eğilimli programlara ceza veriliyor ama ülkemizdeki en büyük eksik 'TARTIŞMA KÜLTÜRÜ'nün oluşmasını engelleyen ve 'TARTIŞMA'nın nasıl yapılması gerektiği konusundaki fikir yanılmalarının büyük bölümünü oluşturan Meclis'teki kavgaların neden yayınlandığı ve RTÜK'ün buna niye el atmadığı büyük bir soru işareti...
Fatih Halis Eroğuz

0 yorum:

Yorum Gönder