1 Ağustos 2012 Çarşamba

Nerede Hayat Bilgisindeki Usta - Çırak İlişkisi



Nerede O Usta-Çırak İlişkisi

http://twitter.com/FatiHalisEroguz

Son zamanlarda dizilere baktığımda; toplu bir oyuncu yetiştirme çalışması göremiyorum. Arada yetenekli 2-3 oyuncu tabii ki çıkıyor ama şu günlerde hangi dizi kendi yetiştirdiği, kendi keşfettiği oyunculara şans verip risk almayı deniyor ki! İşte bu büyük bir muamma.

Şöyle bir düşündüm de Hayat Bilgisi geldi aklıma. Ustalar ve çıraklar bir aradaydı dizide. Perran Kutman, Tarık Pabuççuoğlu, Atilla Olgaç,U lvi
Alacakaptan, Akrep Nalan, Altan Gördüm, Rutkay Aziz gibi ustaların yanında bir de genç öğrenci kadrosu vardı.  Ustaların yanında pişen isimler şu günlerde Türkiye'nin en yetenekli ve gözde oyuncuları arasında.

Kısaca bir bahsedecek olursak; dizinin Pikaçu Kerem'i Kerem Kupacı, günümüzde birçok dizide oyuncu ve konuk oyuncu olarak görev yaparken dizinin Arif'i Ümit Erdim inanılmaz yeteneklerini ortaya koyarak önce Selena'da görev alıp sonra Pasaport ve Benzemez Kimse Sana ile şaha kalkmışlardan. Dizinin Kopil'i Serhan Arslan ise Hayat Bilgisi'nden sonra Yahşi Cazibe'de rol almasının yanı sıra Akasya Durağı, Elveda Rumeli, Avrupa Yakası ve Emret Komutanım gibi dizilerde de kendini gösterdi. Ortega Paşhan Yılmazel ise Hayat Bilgisi'nden sonra birçok dizi ve filmde rol aldı. Süzme Şenay rolünü üstlenen Kaan Yılmaz ise Kadın İsterse ve Acemi Cadı'da kendini çok iyi kanıtladı. Dizinin Barbisi İpek Erdem ise Yer Gök Aşk'ın gözde isimlerinden. Dizimizin Törpü'sü Gökçe Bahadır ise daha sonradan Yaprak Dökümü ve Sensiz Olmaz gibi büyük projelerde yer aldı. Bugün Twitter'ın trend topic bölümünü hashtagleriyle belirleyen Ceyhun Yılmaz'ı da birçoğumuz bu dizide tanımadık mı?

Hayat Bilgisi'nin yetiştirdiği ve kazandırdığı oyuncular ile ilgili örnekler çokça arttırılabilir ama sadede gelecek olursak Hayat Bilgisi bize ispat etti ki; büyük ustaların yanına hamuru hazır çırakları koyarsak hem geleceğe yatırım yapmış oluruz hem dizimiz uzun ömürlü olur. 

Futbolla ilgilenenler bilir ki, Bucaspor da geçtiğimiz yıllarda oyundaki bölgelerebir usta bir çırak yerleştirerek bir üst lige çıkmıştı. Yani usta-çırak ilişkimizi kıvamında tutturup çokça oyuncu kazandırabiliriz. Ne kadar ses getirir bu yazı bilinmez ama umarım yapımcıların bir şekilde kulağına gider.



Televizyongazetesindeki linki : http://televizyongazetesi.com/hayat-bilgisinin-dizi-sektorumuz-icin-onemi-bugun-daha-iyi-anlasiliyor_6_56761

0 yorum:

Yorum Gönder