10 Eylül 2012 Pazartesi

Gece Gece İş-Güç Olur mu?




Gece Gece İş-Güç Olur mu?


Star’ın yaz dizisi olarak yayına aldığı İşler Güçler, kısa sürede halkın beğenisini kazandı.

Fakat dizi ilk bölümlerinin ardından ‘Tüm Kişiler’ grubunda gözle görülür bir düşüş yaşadı. Her ne kadar ‘A-B Grubu’nda rahat bir şekilde ilk ona girse de, dizi ‘Tüm Kişiler’de zaman zaman ilk 30da kendine ancak yer bulabiliyor.

Acun Ilıcalı transferinin ardından bazı dizilerine haksızlık yaptığı hakkında çok konuşulan Star Tv, bu sefer de İşler Güçler’i Perşembe 22’den Çarşamba 23’e çekme kararı aldı.

Bu tabii ki birçoğumuz tarafından ‘Sabah işe,okula gideceğiz,kim bekler o saate kadar diziyi’ şeklinde yorumlandı.

Ama şunu unutmayalım ki bu dizi marka değeri yüksek, Türkiye’de son zamanların en prestijli yapımı ‘Muhteşem Yüzyıl’ın hemen arkasından yayınlanacak.

Geçen sezon reytingleri takip edenler de bilirler ki Star Tv ‘Muhteşem Yüzyıl’ın hemen ardından ‘Eyvah Düşüyorum’ isimli bilgi yarışmasını yayınlıyordu. Program çok geç saatlerde yayına girse de reytingde çok iyi yer tutuyordu kendisine.

Futbolla yakından ilgilenenler ‘Xavi-İniesta ikilisinin önüne koyduğunuz hemen her forvetin bir sürü gol atabileceği meselesi’nde benimle hemfikirdir. Burada Muhteşem Yüzyıl’ı da Xavi-İniesta ikilisi gibi düşünebiliriz. Şöyle ki :

Muhteşem Yüzyıl oynarken altta ‘Dizinin ardından : İşler Güçler’ , ‘Az Sonra İşler Güçler’ tanıtımları dönecek. Star Tv geçen sezon ‘Eyvah Düşüyorum’ adına tutan bu taktiği bu sezon İşler Güçler için uygulamışa benziyor.

Dizinin hayranları her ne kadar saatin geç olmasına kızacak olsa da kanal bahsettiğim mevzuyu göz önüne alıp böyle bir karar almış gibi görünüyor. Eğer ‘Eyvah Düşüyorum’ taktiği İşler Güçler’de de tutarsa dizi son derece uzun ömürlü olacaktır.

Bir dipnot olarak dizinin geç saate alınmasının ardından,dizinin kalemi Selçuk Aydemir twitter’dan şöyle bir açıklama yaptı :

‘Gece 1 de yayınlasınlar,gününü değiştirsinler farketmez biz 7/24 star açar bekleriz buna değer.’

Bu açıklama da dizinin zamanındaki değişimin, dizi adına iç dengelerini etkilemeyeceğinin göstergesidir.

Ülkedeki komedi dizi kıtlığını göz önüne alırsak İşler Güçler’in yeni gününde yeni saatinde en iyi yerde olması dileklerimi yazmadan yazımı bitirmek istemedim açıkçası…

0 yorum:

Yorum Gönder