20 Ağustos 2012 Pazartesi

İsmail Baki Cephesiyle Görüşme


 Dün İsmail Baki Tv hakkında bir yazı yazmıştım. Hatırlamayanlar ve okumayanlar için linki :http://televizyongazetesi.com/ismail-baki-tuncer-basarili-bir-is-yapiyor-ama-sans-pek-de-yaninda-degil_6_57718

Bu yazıdan sonra sevgili İsmail Baki 'nin editörü Ali Ersin Kelleci benimle twitter aracılığıyla iletişime geçti. Önce twitter’dan sonra mail sistemi üzerinden kendisiyle sohbet ettik.

Öncelikle; TRT’deki TONGA isimli şaka programının sonlanmasının sebebinin, İsmail Baki Tuncer'in uzun süredir hayalini kurduğu 'İsmail Baki TV'yi bir an evvel yapma fikri olduğunu öğrendim. 2009'dan beri hayalini kurduğu program için çalışmalar ciddileşince TRT ile karşılıklı anlaşarak, sevgi ve saygı içinde programı bitirme kararı almışlar..

Benim de dünkü yazımda bildirdiğim gibi TNT’nin çalkantılı dönemine geldiğini kendisi de şu şekilde ifade etti :

"TNT'de bizimle alakalı bir problem yoktu. Kanalın ekonomik durumu iyi değildi hali hazırda ve sonunda kapandı malumunuz üzere."

Reyting sonuçlarına gelince, programın AB grubundaki reytinglerinin 'Tüm Kişiler' grubuna göre daha yüksek olduğunu ve SBT’nin verilerinin çok sağlıklı bir ölçüm sisteminin sonucu olmadığını ifade etti kendisi.

Ayrıca İsmail Baki aracılığıyla yine incelediğimiz bir araştırmaya göre sosyal medyada en çok ses getiren programlardan olmayı başarmış İsmail Baki Tv… Sosyal medyadaki bu başarıyı göz önüne alırsak Fox Tv reyting uğruna bu programı harcamaz görüşündeyiz. Kelleci bu konu hakkında şunları dile getirdi:

‘Sosyal Medyada çok konusuldukları zaman da önemli bir veri oluyor onlar için. Mesela bu araştırmayı dört büyük kanaldan birisi yaptırmış, sosyal medya verileri artık çok önemseniyor. Kimi yapımların kanal için vitrin projesi olduğu biraz da bu alandaki araştırmalar sonucu belli oluyor.

Kendisiyle, İsmail Baki'nin yaptığı taklitler üzerine geçen muhabbetimizde ‘Kedi Canını’ isimli köşesinde başarılı bir şekilde taklidini yaptığı Adnan Hoca’nın kendisiyle ilgili yorum yaptığını söyledi ve bana bir video gönderdi. Videoda Adnan Hoca şu sözleri kullanıyor :

‘Şu taklit yapan arkadaş var ya beni bir şey sardı, acayip dikkatli olmak zorunda kalıyorum, neyi yakalayacağı da belli değil’ diyerek sözü açtı ve Adnan Oktar İsmail Baki’nin gerçekten çok yetenekli olduğundan, bazı zamanlar kendi sesini duyar gibi olduğundan bahsetti ve sonunda, ‘Sanatçılar insanların mutluluğu için, neşesi için, ortalık hoş olsun diye, insan mutlu olsun diye emek veriyorlar. Sanatçıyı rencide etmek, niye benim taklidimi yaptı demek çok ayıp yani. Sanatçı hoşluk olsun diye espri yapıyor, şaka yapıyor. Bazılarının gösterdiği tepkiyi ben yakışıklı bulmuyorum, ayıp yapıyorlar. Hakaret yok bir şey yok. Espri yani bu sonuçta’ sözlerini kullandı ve yetenekli olduğunu tekrar tekrar dile getirdi.

Kendisine ‘Bizlere son olarak söyleyeceğiniz bir sürpriz var mı?’ diye sorduğumda kendisi, İsmail Baki'nin hayranlarına müjdeli bir haber verdi.

‘Sabit Kanca'ya sinema filmi yapacağız. Mahallede yaşayan bir adam, yarışmacı olarak değil.
İfadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder