22 Temmuz 2012 Pazar

Bu Programı Saha Dışına İtmeseydik...


Bu Programı Saha Dışı’na İtmeseydik
Hepimizin bildiği üzere 8 Haziran’da Euro 2012 başladı. TRT, Mint Prodüksiyon ile el sıkışarak 21.00-21.30 saatleri arasına Saha Dışı adında bir spor komedi programı hazırladı. Aslına bakarsak bir ilk sayılabilirdi bu program. Çünkü ben daha önce hazırlanmış bir spor-komedi programı hatırlamıyorum.
Ne var ki programa sahip çıkılmadı. Birkaç kişi sanal alemde programı övse de genelde ağır bir dille eleştirildi program. Akasya Durağı’na, Alemin Kralı’na sahip çıkan bu millet bir ilk niteliği taşıyan Saha Dışı programını elinin tersiyle sahanın dışına itti.
Şöyle bir düşünelim. Hepimizin az çok edebiyat bilgisi var. Türk edebiyatının ilk örneklerini hepimiz hatırlıyoruz. Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Sergüzeşt gibi eseleri çoğumuz okumuştur. Bunlar edebiyatımızın ilk eseleri ve yapı-konu-kurgu bakımından birçok hataya sahipler.Ama günümüzde edebiyatımızın geldiği konuma bakalım, birçok yabancı ülke Türk eserlerini kendi dillerine çevirip okuyor. Demem o ki hiçbir zaman ilkler problemsiz olmaz. Yani zamanla geliştik edebiyatta da birden bire olmadı hiçbir şey.
İşte biz de Saha Dışı isimli spor-komedi programına sahip çıkabilseydik, yapımcıya, oyunculara destek olabilseydik günlük değil de en azından haftalık yarım saat sürecek bir spor-komedi programına sahip olurduk. Saha Dışı birçok yapımcıya ilham olurdu ve birçok kanal yeni bir akım başlatabilirdi.
Ne yapalım. Yapımız böyle, halk olarak yeniliğe kapalı, sabretmeyi bilmeyen, sürekli sahip çıkmayı değil de eleştirmeyi seven bir yapımız var.
Sonuç olarak Saha Dışı artık yok. Ağır eleştirilerden sonra bir daha böyle bir işe kalkışır mı yapımcılar o da meçhul. En iyisi Kanal D’yi açıp her gün yayınlanan ‘Akasya Durağı’ ile gülmeye çalışalım. Zorlarsak başarabiliriz.
Ben 2 yıldır Akasya Durağı’na gülemedim. Ama birgün mutlaka olacak. Azimle gülmeye çalışıyorum.

Fatih Halis Eroğuz

0 yorum:

Yorum Gönder