21 Temmuz 2012 Cumartesi

İşler Güçler Tıkırında


İŞLER GÜÇLER TIKIRINDA
Star Tv üst sıraları ele geçirmek için bu yaz büyük bir atak başlattı, birçok projeye yer verdi.Ama içlerinde bir tanesi vardı ki ilk bölümden halkın beğenisini, gönlünü kazandı.

Evet, İşler Güçler... Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in harika oyunculuğu, mimikleri kullanmadaki başarıları, yeri geldiğinde başarılı taklitleri büyük bir kesim tarafından beğeni kazandı, internette fazlasıyla tık aldı.

Sadi Celil Cengiz’e gelince; çok başarılı bir oyuncu olmasına rağmen Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in yanında sönük kalıyor. Tıpkı Barcelona ve Real Madrid’in yanındaki Arsenal gibi. Kendisi iyi ama yanındakiler çok çok iyi...

Bir de dizi içinde Meslek Hikayeleri adı altında yayınlanan bölümde her bölüm başka oyuncuların, başka ustaların rol alması dizinin monotonluğunu engelliyor, her bölüme ayrı bir tat veriyor.

İşler Güçler şimdiye kadar yayınlanan 3 bölümde de rating listesinde zirvede olamadı belki ama gerek sözlüklerde, gerek sosyal medyada adından en çok söz ettiren dizilerden oldu. Bu da demektir ki, halkımızın gülmeye ihtiyacı var. Hatta hiç üşenmedim bir sözlüğe girip dizi hakkında yazılan 69 sayfayı dolduran yorumları okudum. En az 20 kişi ‘Çoğu dizide tebessüm ederdim ama bu dizi bana tv karşısında sesli gülmeyi hatırlattı’ şeklinde ve benzeri yorumlar yapmış. Bu yüzden senariste ne kadar övgü yağdırsak azdır herhalde.

Bir de dizinin öyle bir yönetmeni var ki tv karşısındaki insan dizi mi izliyor,sinemada mı anlayamıyorsun. Harika geçiş efektleri, sahnelere uygun müzikler bile izleyiciyi doyuruyor. Hele bir de Küçük Hesaplar dizisinin yönetmeninin gereksiz ‘zoom in-zoom out’larını göz önüne alırsak Türk Televizyon ve Sinema tarihinin Selçuk Aydemir gibi böyle usta isimlere çok ihtiyacı olduğunu görürüz.

Şimdiye kadar gayet güzel övdüm diziyi ama içimde sürekli beliren o korkuyu da sizlerle paylaşmadan rahat edemeyeceğim. İşler Güçler sadece 3 bölümü yayınlanmış bir dizi ve ben ilk 2 bölümde aldığım tadı güzel olmasına rağmen 3. bölümde pek alamadım. Hani tam karpuzun tadına varırken ağzınıza iki tane karpuz çekirdeği gelir de tüm ziyafeti mahveder ya, öyle bir şey oldu işte. Umarım korkum gereksizdir İşler Güçler başladığı gibi tam tıkırında bizlerle uzun süre beraber olur.

Fatih Halis Eroğuz

0 yorum:

Yorum Gönder