22 Temmuz 2012 Pazar

Efsaneler Her Zaman Prim Yapar


Efsaneler Her Zaman Prim Yapar


Yaz sezonu gelince,sıcaklar ayrı bir bunaltır,ekranda yeni bölümü yayınlanan dizilerin az olması çok ayrı bunaltır.Hele bir de ramazan ayı geldi,vakit geçmek bilmiyor diye düşünen insanların sayısı çoğunlukta.Anlayacağımız yaz sezonu yapacak iş,izleyecek program bulamamak en büyük dert.
 Peki kanallar yaz sezonu sürecini nasıl değerlendiriyor?

Fox Tv : 2 senedir yaz sezonunu önce Melekler Korusun sonra Hayat Bilgisi ile dolduruyor. Ratingde ortalarda takılıyor.

Show Tv : Artık çoğumuzun ezberlediği Doktorlar’ı her yaz baştan başlatmasına rağmen sürekli zirveyi zorluyor.

Kanal D :  Bu yaz gündüz kuşağını en akıllıca dolduran kanal oldu bence. 07:45’te Acemi Cadı ile başlayan kuşak  Öyle Bir Geçer Zaman ki,Umutsuz Ev Kadınları ve Aşk-ı Memnu ile devam ediyor.Ratingde bu diziler tekrarlarıyla bile Kanal D’ye kazandırıyorlar.

Her ne kadar bana göre efsane olmasa bile normal sezonda da yaptıkları gibi Akasya Durağı ve Arka Sokaklar’ı yayınlıyorlar. Halkımızın büyük kısmı bu dizileri çok beğeniyor ve bu diziler akşama doğru kuşağında Kanal D’yi yukarılara taşıyor.

Trt 1 : Leyla ile Mecnun mükemmel bir ilk sezonun ardından düşüşe geçse de birçok kişi için bir fenomen. Trt 1’de bunu bilerek gece programını Leyla ile Mecnun’la doldurdu. Saat 00.00’a yaklaşırken başlayan dizinin tekrar bölümleri, geç saate göre ratinglerde iyi bir yer alıyor.

Bunlar yaz sezonunu dolduran dizilerimiz. Bir de normal sezonda yapılanlar var.

Kanal 7 : Zaman zaman Kurtlar Vadisi’ni yayınladı ve listelerde kendine kötü de olsa bir yer edinmişti bu diziyle.

Beyaz Tv : Bu kanal da Kurtlar Vadisi Pusu’nun eski bölümlerini yaz-kış iki sezonda da yayınlayarak kendilerini tanıtma amacı peşindeler. İzlenecek bir şey olmayınca Vadi hayranları bazı akşamlar Beyaz Tv’yi tercih edebilir.

Kanaltürk : Emret Komutanım’ı 2 yıldır kış sezonunda yayınlayarak öğle kuşağında kendilerini yükseklere çekiyorlar.

Aklıma gelmeyen başka diziler olabilir. Gözlemlediklerimi sizlerle paylaştım.

Demem o ki zamanın iyi dizleri sadece o zaman da iyi olarak kalmıyor,her zaman halkın dikkatini,ilgisini çekip kendilerini ölümsüzleştiriyorlar. Her zaman prim yapan bu diziler hem kanallarına kazandırıyor,hem izleyecek bir şey olmayınca izleyicinin can sıkıntısını alıyor.



Fatih Halis Eroğuz


Televizyongazetesi.com'daki linki : http://www.televizyongazetesi.com/Page/Gallery/Detail.aspx?PGID=2648&PGPID=17511&Play=False&Interval=3000

0 yorum:

Yorum Gönder